Opinnot

Opiskelu metsäkonekoulussa

Opetus ja asuminen ovat ilmaisia. Maksutta myös runsas ja maittava aamiainen, lounas ja päivällinen koulupäivinä! Koulu antaa käyttöösi suojavaatteet metsäkeikkoja ja muuta työharjoittelua varten.

Tutustu metsäkonekouluihin täällä!

 

Kova sana: kaksoistutkinto

Monet metsäkoneoppilaitokset tarjoavat mahdollisuuden suorittaa kaksoistutkinto eli hankkia sekä ammatti että ylioppilastutkinto yhdellä istumalla. Opiskeluaika on noin 4 vuotta. Opinnot räätälöidään sopimaan sekä metsäkonekoulun että lukion aikatauluihin niin, että suoriudut molemmista juohevasti. Metsäkonealalla on suuri kysyntä laajan yleissivistyksen ja kielitaidon hankkineista ammattilaisista. Juuri sellaisista osaajista, joita kaksoistutkinto tuottaa. Monipuolisia osaajia kaivataan erityisesti kouluttajiksi ja yritysten kansainvälisiin tehtäviin. Korkeakoulutason jatko-opinnoissa kaksoistutkinto antaa opiskelijalle ainutlaatuisen edun verrattuna sekä suoraan lukiosta tulleisiin ja pelkän ammattitutkinnon suorittaneisiin.

 

Maista maailmaa jo opiskeluaikana

Metsäkoneala on kansainvälinen - jo opiskeluaikana. Sinulla on mahdollisuus lähteä ulkomaille harjoittelemaan kansainvälistymistä ja hankkimaan tuntumaa ammattisi erityispiirteisiin toisessa maassa. Ulkomaankeikat järjestyvät koulun yhteyksillä. Työnteon lisäksi on varattu aikaa tutustua maahan muutenkin. Kansainvälinen kokemus on arvokasta valuuttaa työtä hakiessasi. Opiskeluaikana pääoman kartuttaminen edellyttää sinulta reipasta asennetta opinnoissasi, hiukan rohkeutta ja paljon uteliaisuutta.