Metsä

Metsäala oman tiensä kulkijoille

Metsä on suomalaisen hyvinvoinnin peruskallio. Se on uusiutuva luonnonvara, jota hyvin hoitamalla ja kestävästi korjaamalla riittää meille ja tuleville käyttäjäpolville. Metsien hyväkäyttö ei vaaranna luonnon monimuotoisuutta. Harvesterin lisäksi samoille saloille mahtuvat hyvässä sovussa ketut, karhut, marjastajat ja lintustaijarit.

 

Valitse vapaasti metsä

Puunkorjuu ja jalostus osataan Suomessa hyvin ja kehitystyö jatkuu kiivaana kaiken aikaa. Uutta työvoimaa tarvitaan koko jalostusketjuun kannolta tehtaaseen. Jos viidyt luonnossa ja tulet toimeen tekniikan ja ihmisten kanssa, työ metsäalalla on loistovalinta. Ja mikä parasta, ammattia ja työtehtävää on mahdollista vaihtaa osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden kehityksen myötä. Tärkeintä on, että lähdet omalle polullesi metsäalalle! Soveltuvuutesi metsäalan ja -teollisuuden ammatteihin voit testata viereisellä Metsäteollisuus ry:n ammatinvalintatestillä.

 

Turvallinen toimeentulo

 

Metsäalan toisen asteen tutkinnot antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden eteenpäin. Opintopolkusi voi siten kulkea vaikkapa metsäkoneenkuljettajaksi, sieltä töihin ja myöhemmin ammattikorkeakouluun ja metsätalousinsinööriksi. Toisella asteella voit myös opiskella kaksoistutkinnon eli suorittaa ammattitutkinnon ja ylioppilaslakin samalla kertaa. Jos valmistuttuasi päättäisit jatkaa opintojasi, tiesi olisi auki vaikkapa metsänhoitajaksi, ympäristöjuristiksi tai metsätalouteen erikoistuneeksi toimittajaksi. Tai uusia koneita kehitteleväksi diplomi-insinööriksi. Ei hassumpaa, vai mitä!